WWW.Sandepark.nl
Uitstapjes

In de vele kleine gezellige dorpjes in de buurt worden in het zomerseizoen ook veel activiteiten georganiseerd zoals rommelmarkten, kermissen of schatgraven. Tevens heeft u hier op loopafstand een prachtig strand met een van de schoonste stukken zee aan de Noordzee kust. Dit zorgt ervoor dat u zich hier niet snel zult vervelen. We hebben een kleine selectie gemaakt met uitstapjes die absoluut de moeite waard zijn.

Alkmaar

Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als Kaasstad. In 2007 wordt van 6 april tot en met 7 september elke vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur op het Waagplein de Kaasmarkt gehouden. Maar Alkmaar heeft meer te bieden dan de Kaasmarkt alleen. Zo kunt u er een leuke rondvaart maken door de grachten en gezellig winkelen. In de gezellige winkelstraten vind je o.a. de bekende winkelketens. Maar sla vooral de kleine zijstraatjes niet over, want daar bevinden zich talloze unieke winkels.

Info: www.alkmaar.nl Lees meer

Amsterdam

Hoewel Amsterdam niet echt naast de duur ligt is het toch goed te doen om een dagje naar Amsterdam te gaan. Dit kan met de auto maar met de trein vanuit Schagen stapt u uit in het centrum van Amsterdam waar u vrijwel direct met de rondvaartboot de mooie grachten en gebouwen kunt bezichtigen. Amsterdam is natuurlijk ook bekend om het van Gogh en Rijksmuseum en de bloemenmarkt.


Info: www.amsterdamtourist.nl Lees meer

Automuseum Schagen

Een automuseum met Circa 50 oldtimers van diverse merken, die eigendom zijn van verschillende autoliefhebbers. Het accent ligt op auto's waar mensen in gereden hebben en die dus herkenbaar zijn voor de bezoeker van het museum. Zo staan er Daf's VW, Mercedes, Citroen, Peugeot, Renault, Fiat, Morris,MG, Jawa, Aero, Tatra enz. Ook zijn er wat motoren en bromfietsen te bezichtigen. Let op het museum heeft zeer beperkte openingstijden.

Lagedijkerweg 1A, Schagen, Info: 0224-212421 Lees meer

Den Helder

Den Helder is ooit begonnen met het ontstaan van Huisduinen, een walvisvaarderdorp. Geleidelijk groeide het uit tot het Den Helder dat we nu kennen. Een stad die binnen de linies van de forten werd gebouwd. Later vormden een aantal wijken daar omheen. De ruimte tussen de verschillende stadsdelen is karakteristiek. Den Helder is een stad met een sterk maritieme inslag. In Den Helder vindt u veel grote winkelketens in het centrum en iedere dinsdag in het hoogseizoen de juttersmarkt.

Info: www.denhelder.nl Lees meer

Kano tocht

Duinvliet's kanoverhuur biedt u de mogelijkheid om Julianadorp eens van een geheel andere kant te bekijken. Met een kano door hartje Julianadorp, het zal u verrassen hoe mooi de omgeving er uit ziet vanaf het water.
Foreestweg, Julianadorp, Info: 06-53452555 Lees meer

Schagen

Schagen is een provinciestadje, dat haar stadsrechten verwierf in de 15e eeuw. Schagen bestond toen al 10 eeuwen. Nu is dit stadje uitgegroeid tot een volwassen plaats met een sterk regionale functie. Het gezellige oude centrum en het herbouwde slot Schagen zijn zeker een bezoekje waard. Op donderdag is er in het hoogseizoen een Westfriese markt.


Info: www.vvvkopvannoordholland.nl Lees meer

Zaanse schans

De Zaanse Schans is een unieke woon-werkbuurt met verschillende musea, molens, ambachten, restaurants, een bezoekerscentrum en een rondvaartgelegenheid. Het geeft een uitstekende indruk hoe de Zaanstreek er in de 17e- en 18e eeuw uit heeft gezien. De Zaanse Schans is één van de toeristische toplocaties van Nederland.Info: www.zaanseschans.nl Lees meer

Zuiderzee museum Enkhuizen

Het Zuiderzeemuseum staat internationaal bekend als het meest gerenommeerde museum op het gebied van verleden, heden en toekomst van het Zuiderzee- en IJsselmeergebied. Het Zuiderzeemuseum bestaat uit het museum voor tentoonstellingen en het museumpark met de openluchtcollectie.Info: www.zuiderzeemuseum.nl Lees meer
Sandepark, dat is 4 seizoenen per jaar genieten voor jong en oud!