WWW.Sandepark.nl
Voor de Kids

Er is heel veel te doen in de omgeving van Groote Keeten. Voor kinderen is het een waar paradijs. Een speeltuin met een jeu de boules baan en een groot voetbalveld op het park zelf. Er zijn diverse overdekte zwembaden in de buurt (Schagen, Alkmaar). In Julianadorp (4km) is een subtropisch zwembad met een 61 meter lange glijbaan! Maar ook een bezoek aan het speelparadijs of sprookjesbos behoort tot de mogelijkheden. En natuurlijk is het strand en de duinen voor de jeugd ook een heuse attractie! In de vele kleine gezellige dorpjes in de buurt worden in het zomerseizoen ook veel activiteiten georganiseerd zoals rommelmarkten, kermissen of schatgraven.
Hier onder hebben wij een aantal suggesties voor u. Mochten u kinderen hier anders over denken dan horen wij dit graag.

Attractiepark "De goudvis"

Het spannendste en avontuurlijkste overdekte speelparadijs, waar kinderen van
0 t/m 11 jaar zich kunnen vermaken met de ballenbakken, klauternetten, hobbelhindernissen, glijbanen, evenwichtsbalk met vangnet, luchtkussen en nog veel meer. Ook voor de kleintjes van 0 tot 4 jaar is er een speciale softplay-hoek ingericht met een trap/tunnel/glijbanencombinatie en diverse softplay-attributen. Daarnaast is er ook een grote buitenspeeltuin met o.a. waterfietsen, midgetgolf, skelters, piratenschip en de grootste luchttrampoline van Europa.

Zeeweg 91, Sint Maartenszee, Info: 0224-561671 Lees meer

Sprookjeswonderland Enkhuizen

Een sprookjesbos met daarin bekende spookjesfiguren. Gluur binnen bij de huisjes van het Kabouterdorp, overal zie je een ander tafereel. Kabouter 'Dorus' speelt op een fluit voor zijn paddenstoel. De kabouters dansen van plezier. Ze storen zich niet aan bezoek, integendeel, ieder zingt een vrolijk lied. En daarna kom je nog bij een geweldige speeltuin en kinderboerderij. Ook de voorstelling in het kasteel van Violinde mag je niet missen. Sprookjeswonderland krijgt steeds meer bekendheid om zijn zeer fraaie siertuinen. Ook deze zomer is er weer een ware kleurexplosie!

Kooizandweg 9, Enkhuizen, Info: 0228-317853 Lees meer

Museum Broeker Veiling

Een leuk museum waarin u alles ziet van de groenteveiling van weleer. U kunt ook plaats nemen in de veilingbankjes. U bepaalt via de authentieke veilingklok van begin 1900 zelf de prijs voor de aangeboden groenten. Druk op het juiste moment en voel u handelaar van de dag! De Broeker Veiling grensde ooit aan het Rijk der Duizend Eilanden. Akkertjes eigenlijk, vaak niet groter dan een paar honderd vierkante meter en alleen bereikbaar per schuit. Een aanrader is ook om een rondvaart langs de "duizend" eilanden te maken.

Museumweg 2, Broek op Langedijk, Info: 0226-313807 Lees meer

Ecomare, centrum voor wadden en Noordzee (Texel)

Met de boot naar Texel is op zich al geweldig. Neem wat oud brood mee zodat u de zeemeeuwen kunt voeren. Ze eten uit uw hand. Daarna met de ( gehuurde) fiets of de bus naar Ecomare. Hier vindt u het natuurmuseum, de zeehonden- en vogelopvang en het zeeaquarium. Het zeeaquarium van Ecomare is ondergronds gebouwd. Wanneer u de trap afdaalt, daalt u als het ware onder de zeespiegel. In de grote open aquaria ziet u tientallen soorten vissen, zeesterren, schaal- en schelpdieren. Elke dag worden de zeehonden om 11.00 en 15.00 uur gevoerd.

Ruijslaan 92, De Koog - Texel, Info: 0222-317741 Lees meer

Fort Kijkduin

Het fort bestaat uit het museum, een groot aquarium en een restaurant ( met buiten terras). Vanaf het restaurant heeft u uitzicht over de duinen en de zee. In het museum van het fort komt u alles te weten over de geschiedenis van dit fort en de andere forten van Den Helder. In het aquarium treft u een 14-tal schitterende bassins aan met ieder een eigen thema. Sensationeel is de vele meters lange glastunnel, en de zeezoogdieren expositie in de oude waterkelder met het skelet van Chris de potvis.

Admiraal VerHuellplein 1, Den Helder, Info: 0223-612366 Lees meer
Sandepark, dat is 4 seizoenen per jaar genieten voor jong en oud!